Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

tisdag 9 december 2008

Dundermiss.... (ingen resa till sol och värme...)

Linnets Kuba-resa är just nu uppskjuten, vi hade helt missat att tänka på att Linnet inte är svensk medborgare och måste ha visum för att komma in i England.... Detta har inte behövts när hon åkt via Paris eller Frankfurt, lite snopet känns det just nu.... Så nu försöker jag lära mig med expressfart hur man söker visum on-line....
Efter att ha pratat med Brittiska Ambasaden ett antal gång så har vi insett att Linnet inte kan få nåt visum före tidigast i januari, vilket är försent för att kunna resa med tanke på skolan och att resan inte kan bokas om till januari. Så nu har vi en ledsen tjej här hemma, vilket är helt förståeligt, hon hade sett fram emot resan så mkt.
Det tråkiga nu är att Linnet antagligen förlorar sitt medborgarskap på Kuba och måste söka visum för inresa i landet. En kuban som är utanför landet i mer än 12 månader förlorar sitt medborgarskap automatiskt, men å andra sidan så är hon ju inte myndig ännu så det kanske inte funkar så? Reglerna ändras hela tiden vad gäller kubaner, svårt att förstå för oss svenskar--jag men vi har ju våra lagar och regler sen länge och de har inte ändrats så mkt. (jämförelsevis)

Ja, så ser läget ut just nu

Inga kommentarer: