Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

lördag 24 januari 2009

Hjärtläkare från Gbg på besök i Gävle

I fredags var Oliver kallad på kontroll hos sin hjärtläkare här i stan, dr Bäckman, inget ovanligt med det. Det sker var 3:e månad ungefär. Det som var annorlunda än vanligt var att det var en hjärtläkare från Gbg här och ville kolla han också på Oliver, tror att han heter Jan Sunnegård eller liknande, jag och namn..... Han var ingen av de läkare som vi träffade dagligen i Gbg men vi tror att han var med vid nåt av alla ultraljud som gjordes. Ja, i alla fall så gjordes en ultraljud undersökning vilken visade att operationsområdet i hjärtat ser bra ut och att det fungerar tillfredsställande. Det mindre bra är att höger kammare är trång och får arbeta med ett högre tryck, vilket gör på sikt att kammarväggen blir tjockare än den ska vara. Nu ska Oliver få äta medicin för att motverka detta. Medicinen är beställd och kommer på tisdag till vårat närmaste apotek, så då det är bara att börja. Tur att Oliver är duktig på att ta medicin!

2 kommentarer:

Prinsmamman sa...

Elliot har gått hos Sunnegårdh i Göteborg. Han är kanonbra, det var han som upptäckte den högerställda aortan och kopplade ihop det med 22q11. Vad är det för medicin Oliver ska få? Hur går det med vovven, jag väntar på att på se en bild snart =0) Kram

Anonym sa...

Hej!
Har börjat följa din blogg. Vill bara tala om att Jan Sunnegård är en kanonläkare. Vår Johannes som föddes med en variant av Fallots tetrad träffade honom när han skulle hjärtopereas 2005.