Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

söndag 28 december 2008

Denna jul

Så nu är julen över för denna gång, ganska skönt tycker jag. Är ingen stor älskare av denna högtid, även om det har ändrat sig ganska mkt de senaste åren. Nu kan jag faktiskt se fram emot julen istället för att bli oerhört stressad, som jag alltid blev när jag var yngre.
I år så var hela familjen hemma hos oss på julafton, vi var 17 st, och det gick över förväntan. Trodde att jag skulle ha fullt upp hela dagen men så fort mamma och mina systrar kom så tog de över i köket och svärmor tog hand om Oliver och jag hann ta det lugnt. Kan säga att jag nog aldrig sett så måååånga julklappar i mitt liv (i alla fall inte under min gran). Det mesta var till barnen, själv vill jag inte ha några julklappar längre. Jag satsar mer hellre på barnen och på maten och sötsakerna. Inte ens Juan och jag byter julklappar med varandra, jätte-skönt och det minskar stressen mkt.
Vi hade en jätte-trevlig dag och kväll!!

En ny tradition har också tagit form i år, på fm på julafton så var jag och Juan till kyrkogården och tände ett ljus för min pappa och ett för min morfar, pappa gick bort i oktober i år ganska oväntat.

En baksida med att träffas så många samtidigt är att det blir mkt bassilusker som virvlar omkring..... Både Oliver och Juan har blivit ordentligt förkylda.....

onsdag 24 december 2008

Julstök på dan före dan

GOD JUL

Idag har det varit en riktig "hinna med-dag", har haft att göra hela dan tror jag. Till råga på allt så jobbar Juan och Linnet har varit hos farmor. Men på nåt sett har jag fått det mesta uträttat, med både hund och barn som behöver mig på sina egna sätt, har bara några julklappar kvar att slå in innan sängdags. Visst ja, syrran ska komma förbi med alla deras julklappar innan också, hon vill inte att barnen ska se klapparna (de är ju från tomten!!)

torsdag 18 december 2008

Julkort

Som vanligt denna tid på året så kommer det julkort i massor, vilket är trevligt---själv är jag urdålig på att skicka dem....
De flesta är adresserade till Fam. Eriksson/Martinez men det kom ett som stod ut lite idag, det var adresserat till mig och min svåger.... Det var från mäklaren som hjälpte oss, mig och Juan, när vi köpte radhuset. Hon hade av misstag (?) skrivit min svågers namn, Luis, istället för Juan. Jag skrattade som bara den, och undrade för mig själv vad jag och min svåger köpt för fastighet tillsammans.... Ett misstag är lätt att göra!

måndag 15 december 2008

inställt....

Specialpedagogen ringde nyss och sa att vi borde boka om tiden då sjukgymnasten är sjuk..... Tråkigt att hon inte ringde tidigare för då hade jag inte väckt Oliver, han har blivit så morgontrött och kvällspigg för tillfället.
Vi får träffa de på hab efter alla helger istället.

Jag får väl fixa mina andra ärenden i alla fall nu när Oliver ändå är vaken och hundvakt är fixad.

Hab

Idag på förmiddan ska vi åka till hab Oliver och jag. Vi ska träffa en specialpedagog och en sjukgymnast och sen ska jag träffa vår kurator som ska informera om vårdbidraget (heter det så?)
Fortsättning följer.....

tisdag 9 december 2008

Dundermiss.... (ingen resa till sol och värme...)

Linnets Kuba-resa är just nu uppskjuten, vi hade helt missat att tänka på att Linnet inte är svensk medborgare och måste ha visum för att komma in i England.... Detta har inte behövts när hon åkt via Paris eller Frankfurt, lite snopet känns det just nu.... Så nu försöker jag lära mig med expressfart hur man söker visum on-line....
Efter att ha pratat med Brittiska Ambasaden ett antal gång så har vi insett att Linnet inte kan få nåt visum före tidigast i januari, vilket är försent för att kunna resa med tanke på skolan och att resan inte kan bokas om till januari. Så nu har vi en ledsen tjej här hemma, vilket är helt förståeligt, hon hade sett fram emot resan så mkt.
Det tråkiga nu är att Linnet antagligen förlorar sitt medborgarskap på Kuba och måste söka visum för inresa i landet. En kuban som är utanför landet i mer än 12 månader förlorar sitt medborgarskap automatiskt, men å andra sidan så är hon ju inte myndig ännu så det kanske inte funkar så? Reglerna ändras hela tiden vad gäller kubaner, svårt att förstå för oss svenskar--jag men vi har ju våra lagar och regler sen länge och de har inte ändrats så mkt. (jämförelsevis)

Ja, så ser läget ut just nu

måndag 8 december 2008

Resa mot sol och värme stundar, Havanna/Kuba är destinationen

Idag bär det av mot sydligare breddgrader, i alla fall för vissa av oss.
Juans dotter far hem till Kuba på en 5 veckor lång semester, inte helt fel! Kan säga att hon längtat mkt efter denna dag, men resan är lång med byte av både plan och flygplats i London. Men det klarar hon!!
Kan säga att igårkväll så var det dags att packa och det var inte lite saker som skulle få plats i väskorna, det var mkt saker till familjen--mamma, mormor och lillasyster bla. Både kläder och godis och annat har nu packats och väskan är stängd men det var svårt kan jag lova.

lördag 6 december 2008

Liten uppdatering


Gu´ vad jag har varit slarvig på sista tiden.... Men kan säga till mitt försvar att jag inte mått så bra, det har varit så mkt som snurrat i huvudet, det är saker som håller på att sjunka in, bla det med Oliver och pappas bortgång.


Men sen jag skrev sist så har vi hunnit med en del saker, Oliver har fått sin vaccinationsspruta mot hepatit B, vilket gick bra--ingen större reaktion på det!

Vi har även hunnit träffa vår underbara hjärtläkare igen som återigen talat om att allt ser bra ut med hjärtat!! Han berättade att i början av nästa år så kommer det en konsult från Gbg som ville kolla på Olivers hjärta, vi kommer att bli kallade, undrar om det är nån vi känner igen?

En tråkig sak som hänt nu är att Oliver varit förstoppad ytterligare en gång.... Att ge resulax funkar inte heller.... Vi har haft kontakt med sjukhuset om detta och blivit väldigt bra bemötta, vi har träffat en sköterska som hjälpt oss en hel del. Eftersom det är svårt att ge Oliver resulax på vanligt sätt så fick vi med en slags kateter som hjälpmedel och nu ska han även dricka lactulos varje dag. Vi började idag med lactulos och gissa om det var populärt!! Det är ju sött så Oliver slet tag i sprutan och ville ha mera.
Idag ska vi åka till ett av mina arbetsställen och hälsa på, ska bli kul!