Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

måndag 24 november 2008

Lilleman är förstoppad, igen....

Stackars Oliver är förstoppad igen, det är ju bara knappt en vecka sen sist..... Pratade med en sjuksköterska på barnmottagningen på vårat sjukhus och hon rekomenderade att vi köper resulax och ger honom. Så det är vad vi kommer att göra nu och nästa steg blir att prata med Olivers läkare om nåt mjukgörande medel. Inte alltför kul, men vad gör man?

n nn nnnnnnn vvvvvvvvg gyxz 0000005

Oliver vill också skriva!! (vad det betyder får ni själva lista ut)

Så är jag en tand fattigare........ÄNTLIGEN!!

Kom hem från tandläkaren för nån timme sen och idag så gjorde tandläkaren ÄNTLIGEN som jag velat läääänge, hon tog bort min tand! Har/hade en tand som lagningen hela tiden lossnade i och till sist så tröttnade jag på att laga de och ville hellre dra ut tanden, men nej inte ville man göra det heller. Man kan ju rotfylla, men det ville inte jag. Så jag har gått ett tag med en "grop" i min tand och nu i förra veckan så gick den sönder, en stor bit lossnade. Fick en tid idag och nu är den borta! Nu kanske jag med tiden kan få plats med mina övriga tänder i nederkäken, det får tiden utvisa. Fattar inte att man inte ville ge mig tandställning när jag var barn, jag ville ju ha det då för att korrigera tänderna.
Får se hur det känns när bedövningen släpper, har redan tagit en alvedon i förebyggande syfte.

söndag 23 november 2008

Vintern är här!!

Nu har vintern kommit med besked till Gävle!
Under 2 dagar så har det snöat och blåst ordentligt, och även om det bara är ca -5 grader så blir det iskallt när det blåser. Och jag måste ju gå ut i vilket fall, så är det när man har hund. I ur och skur ska man ut, men det är självvalt.
Kan säga att jag är glad att vi har bara en liten tomt, det blir mindre att skotta!! :)

tisdag 18 november 2008

Sova vad är det??

Sova är skönt men man kan ju missa nåt, undrar om det är så lillemans tankar går just nu?? Han har nämnligen inte somnat för natten ännu..... (kl är 23.45) Han brukar sova den här tiden men idag så är det bara skratt och lek i stort sett. Vad kan man göra? Det är väl bara att vänta ut honom tills han somnar...
Ja ja, nu ska jag ta en dusch och gå upp till min säng, lilleman bars nyss upp av sin pappa.
God natt

måndag 17 november 2008

Penicillin=inget roligt...

Skrev ju tidigare att Oliver fått penicillin, det ska ju vara så bra mot så mkt. Men min stackars lille pojke blev förstoppad av det, mindre roligt... Lilleman har kämpat och kämpat för att kunna bajsa, resultatet = knappt nåt. Han har blivit så röd av allt tvättande att han nu när han fiser blir ledsen, vet inte om han tror att vi ska tvätta honom.... Vi smörjer och smörjer och försöker lufta lilla rumpan, hoppas att det hjälper.
I alla fall så lättade "stoppet" på BVC idag, vi pratade om att ev ge Oliver lite microlax, då släppte han ut allt nästan på en gång----han ville nog inte få microlax ;)

Idag var vi till BVC för en läkar-kontroll + det vanliga (väga + mäta), läkaren kände och klämde och lyssnade på hjärtat men vågade knappt uttala sig om hjärtat.... Han sa som förra gången vi träffade honom att hjärtat kollar ju dr. Bäckman, han är ansvarig och ni ska ju träffa honom nästa vecka. Ja inte går vi på dessa koller för att kolla hjärtat, det gör som sagt dr. Bäckman som vi tycker så mkt om.

Oliver ligger lite under tillväxt-kurvan men vad gör det, han växer och mår för det mesta bra. Han skrattar ju mest hela dagarna i vanliga fall. Och det han ligger under gör han i stort sett lika på alla tre kurvorna ca -2, vet inte hur mkt det säger men vad spelar det för roll?? Han är ju som sagt ett glatt barn som mår bra, vilket är det viktigaste!!
Han är ju min gullunge oavsett!!

fredag 14 november 2008

Lekträff hos Malcolm

Idag har Oliver varit hos sin kompis Malcolm och lekt, så gott de nu kan tillsammans.
Malcolm är son till min äldsta och bästa kompis Annie, han är född precis 4 veckor före Oliver men jag kan lova att skillnaden är stor på dem. Malcolm ligger över sin kurva och är jätte-duktig på så mkt och är jätte-söt! Oliver däremot ligger i underkant/mitten på sin kurva....

Annie och jag har varit kompisar i 21 år, vi lärde känna varandra när hon började på min skola och på den vägen är det. Vi har hållit ihop i vått och torrt, även när vi inte bott i samma stad eller land (hon var au-pair i USA ett år).
Vi planerade så mkt när vi var små, som så många andra barn, det som är underligt är att en hel del av det vi pratade om då har hänt och händer fortfarande. Bla skulle vi utbilda oss så att vi kunde jobba med barn, det gjorde vi och nu senast så var det att få barn samtidigt och att de skulle leka med varandra. (vi fick varsin pojke med 4 veckors mellanrum)

Alla borde ha en så bra kompis som Annie, det är allt jag kan säga!

onsdag 12 november 2008

Jag har jobbat en liten stund idag!

Idag har jag jobbat!!
Har varit hemma sen i februari, Oliver kom ju i maj så jag har varit hemma ett bra tag nu, hade havandeskapsförgiftning bla innan Oliver kom. (Jag låg inne på förlossningen i ca 3 veckor innan jag blev igångsatt....)
Och idag så jobbade jag hela 3 timmar, ganska skönt att komma iväg en stund, kan behövas ibland.

Vad gäller lilleman så är han fortfarande förkyld, var till doktorn igår och fick penicillin så nu får vi hoppas att det hjälper. Men han är pigg trots allt, det är på kvällar, nätter och morgonen som han hostar och hostar, sen har han haft mkt feber den sista tiden.

lördag 8 november 2008

Ögonen är helt ok!

Oliver hade tid hos ögonläkaren i veckan som gått, ingen trodde att det skulle vara några problem med synen men läkarna vill kolla upp allt. Oliver följer ju oss och det mesta med blicken så vi var inte oroliga. Hos läkaren så konstaterades det att Oliver har INGA avvikelser på ögonen! Skönt att höra!!
Oliver ville helst inte vara med på undersökningens alla delar utan knep med ögonen allt han kunde, så läkaren fick sätt en "hållare" för att hålla ögat öppet när han skulle kolla på ögonbotten. Det såg lite läskigt ut men Oliver hade fått lite bedövning och det ska tydligen inte göra ont men det kan ju vara obehagligt för det... Det är ju inte så lätt att förklara för en liten på 6 mån varför det måste göras. Läkaren tyckte att Oliver var oerhört stark för att vara så liten, han knep ju så otroligt hårt med ögonen, jag passade på att berätta att när Oliver var ännu yngre så fick sköterskorna ofta var 3 st när de skulle ta blodprov på Oliver. Så att han är stark, det vet vi med besked.

måndag 3 november 2008

Från rygg till mage, alldeles själv!!

Idag hände det! Oliver vände sig från rygg till mage!
Han har varit på gång ett tag nu men inte riktigt fått till det men så idag hände det!! Blev så stolt över honom, min lilla gullunge. Tänk att man kan bli så lycklig för alla framsteg, detta är ju sånt som de flesta tar för givet, men alla framsteg visar att Oliver kan.
Vi vet ju inte vad kromosomfelet kommer att föra med sig, det kan vara många problem eller väldigt få, det är nåt som framtiden får utvisa. Med tanke på detta så blir alla små/stora framsteg extra viktiga.
Nu har han somnat för dagen och det var med ett leende för ovanlighetens skull!
Gud vad jag älskar denna unge!!